Waar moet ik op letten bij het kopen van een prepaid simkaart?

De vraag die in de titel van dit artikel staat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen als zij overwegen om een prepaid simkaart te kopen . Welke eigenschappen van een prepaid simkaart zijn goed om naar te kijken en welke providers zijn voor de juiste consument het voordeligst. Prepaid simkaarten worden door verschillende aanbieders aangeboden, maar welke nu precies het goedkoopst is is nu natuurlijk de vraag.

Waar moet ik op letten als ik een prepaid simkaart ga kopen?

De meeste consumenten die een prepaid kaart zoeken gaan direct kijken naar de aanschafprijzen van de simkaarten en welke simkaart de laagste bel- en sms prijs heeft. Dit echter iets minder belangrijk is dan het product zelf. Het product zelf (de kwaliteit van het netwerk van de telecomprovider) is in principe het belangrijkste aspect bij de aanschaf van een nieuwe simkaart. Een voorbeeld: U kiest voor de goedkoopste simkaart en u belt dus echt voor een habbekrats. Natuurlijk prettig, maar als dit bellen over een slecht netwerk is en het lastig is om de andere persoon te verstaan dan kan ik me niet voorstellen dat u tevreden bent met deze goedkope simkaart. Tip: Kijk dus altijd eerst naar het netwerk van de desbetreffende provider. Prepaid simkaart vergelijken is daarom erg belangrijk.

Naar welke tarieven moet ik kijken om de prijzen van providers te vergelijken?

Om mee te beginnen is het goed om te kijken naar uw eigen mobiele belgedrag. Als u voor uzelf heeft vastgesteld hoeveel minuten u per maand belt, hoeveel u sms’t en hoeveel u gebruik maakt van het mobiele netwerk (indien u hier gebruik van maakt). Door middel van een simpel rekensommetje kunt u hierna kijken welke provider u het goedkoopst. Let wel op de kosten voor het mobiele internet. Deze verschillen nog steeds erg veel per MB of per constructie.