Tips om je telefoon optimaal te beschermen

Tegenwoordig hebben we allemaal een smartphone. Waarbij we ons twee decennia geleden moesten vermaken met enkel een spelletje snake op de Nokia 3310, zijn de mogelijkheden op een smartphone momenteel eindeloos. Daarnaast zijn de telefoons veel groter geworden en zijn het eigenlijk kleine computers. Door het moderne design en de functies zijn de telefoons echter wel veel fragieler geworden. Bescherm daarom je smartphone altijd goed om te voorkomen dat hij het hoekje om gaat. In dit artikel lees je wat je kan doen om het risico op een kapotte telefoon te minimaliseren.

 

Case

De belangrijkste bescherming van je telefoon is een hoesje. Bij het kiezen van de juiste case moet je goed bedenken wat voor bescherming voor jou relevant is. Wanneer een telefoon vaak in een handtas gaat en in aanraking kan komen met harde voorwerpen zoals sleutels, is het verstandig om een flipcover aan te schaffen. Een flipcover beschermt de telefoon zowel aan de voor- en achterkant, waardoor er geen krassen kunnen ontstaan wanneer de smartphone is opgeborgen. Het assortiment iPhone accessoires en Samsung hoesjes in ontzettend uitgebreid, waardoor er voor ieder wat te kiezen valt.

 

Screenprotector

Een veel voorkomend probleem bij smartphones, zijn gebarste of bekraste schermpjes. Wanneer je net even de pech hebt dat je telefoon op een punt valt, is het al te laat. Krassen op je scherm kan je voorkomen door een screenprotector te nemen. Dit is een dun plastic laagje die je over je scherm plakt, waardoor de krassen op het plastic laagje komen, in plaats van het scherm. Het opplakken van een dergelijk laagje is wel een heel secuur werkje en moet in één keer goed worden gedaan. Laat dit daarom in een telecom winkel uitvoeren waneer je geen vaste handen hebt. Naast de reguliere screenprotectors, bestaan er ook screenprotectors die klappen kunnen opvangen. Hierbij is het plastic extra dik en kan zelfs een klap van een hamer worden beweerd.