Prepaid simkaarten

Wanneer u een telefoon heeft of deze wilt gaan aanschaffen kunt u kiezen uit verschillende opties. U kunt bijvoorbeeld een toestel met abonnement aanschaffen. Dit lijkt op het eerste gezicht goedkoper dan wanneer u een toestel los aanschaft. Als u dit gaat doorrekenen komt u er al snel achter dat u vele malen duurder uit bent dan wanneer u een toestel in één keer betaald. Daarom kunt u het beste kiezen voor een los toestel met een prepaid simkaart, u bent dan namelijk veel goedkoper uit!

De voordelen van een prepaid simkaart

We zeiden het net al eventjes, maar met een prepaid simkaart bespaart u veel geld. Doordat u zelf bepaalt hoe vaak en hoeveel beltegoed u gaat opwaarderen, houdt u al uw kosten voor het gebruik van mobiele diensten in uw eigen hand. Met een prepaid simkaart zit u nergens aan vast en kunt u altijd alsnog overstappen naar een abonnement. U bent dus een stuk flexibeler, u hoeft ook geen contract van twee jaar aan te gaan. Dit is wel zo prettig wanneer bijvoorbeeld uw mobiele telefoon onverhoopt stuk gaat. Met een abonnement betaalt u dan nog een bepaalde periode geld voor een mobiele telefoon die u helemaal niet meer gebruikt. Bij een prepaid simkaart heeft u hier nooit last van.

Diverse aanbieders

Op het gebied van prepaid simkaarten zijn er veel verschillende aanbieders. De ene aanbieder heeft een scherp internet tarief, de ander heeft weer een zeer scherp beltarief. Het is daarom verstandig om na te gaan waar u behoefte aan heeft voordat u de provider van uw prepaid simkaart kiest. Bij veel providers is het mogelijk om bundels aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld voor mobiel internet. U betaald dan een bepaald bedrag voor bijvoorbeeld 1000 MB. Dit is vele malen goedkoper dan dat u 1000 MB zou gebruiken zonder bundel. Het is handig om van tevoren te bekijken welke bundels uw provider allemaal heeft, op deze manier voorkomt u dat uw beltegoed snel op is. Een prepaid simkaart schaft u al voor enkele euro’s aan, bij de aanschaf krijgt u vaak direct al beltegoed. Hierdoor is een prepaid simkaart uiteindelijk vaak gratis.

Aan het gebruik van een prepaid simkaart zitten veel voordelen. Bekijk daarom de verschillende aanbieders en maak de meest voordelige keuze. Zo heeft u veel plezier van uw telefoon tegen een zeer scherpe prijs!