Pas je sim only abonnement aan op jouw mobiele telefoongedrag

Bellen, sms’en en mobiel internetten. Iedereen gebruikt zijn mobiele telefoon of smartphone anders en dat is ook precies de reden dat er zo veel verschillende mobiele telefoonabonnementen zijn. Toch weet niet iedereen dat en zijn er nog veel Nederlandse consumenten die veel te veel betalen voor het gebruik van hun mobieltje. Een belangrijke tip voor deze mensen: Pas je abonnement aan op jouw mobiele telefoongedrag. En als je het slim aanpakt kies je in ieder geval voor een sim only abonnement. Waarom? Dat zal ik in dit artikel verder uitleggen!

 

Waarom is een sim only goedkoper dan andere telefoonabonnementen?

De naam van een “sim only” verklapt het eigenlijk al. Het is alleen een simkaart, een simkaart met hierop het abonnement waarmee jij goedkoop kunt bellen, sms’en en mobiel kunt internetten. In vergelijking met standaard mobiele telefoonabonnementen zijn sim only abonnementen goedkoper doordat je hier niet betaalt voor een dure smartphone die je vaak ‘gratis’ krijgt bij een mobiel telefoonabonnement. Telecomproviders bieden deze gratis smartphones aan om het voor mensen aantrekkelijk te maken. Aantrekkelijk is het natuurlijk ook, want zo kun je gratis de nieuwste mobiele telefoon krijgen. Niets is echter minder waar, want de telecomproviders moeten dit geld natuurlijk terugverdienen. Dit doen zij door de maandelijkse abonnementsprijs te verhogen. Een abonnement waar je vaak meerdere jaren aan vast zit. Zo betaal je in veel gevallen dus eigenlijk twee jaar te veel, iedere maand weer. Mocht je al een telefoon hebben of je koopt goedkoop een losse smartphone dan zul je iedere maand in combinatie met een sim only abonnement veel geld gaan besparen.

 

Welk sim only abonnement is voor mij het goedkoopst?

Dit is voor iedereen anders, dit is zo omdat iedereen een ander mobiel telefoongedrag heeft. Zo zijn er mensen die erg veel en lang met elkaar bellen en er zijn mensen die vooral alles met vrienden bespreken via gratis internetdiensten zoals Whatsapp. Het is dan ook goed om je mobiele telefoonabonnement of sim only abonnement af te stemmen op jouw telefoongebruik. Een website die ik hier zelf voor heb gebruikt is http://SimOnlyExpert.nl/. Op deze website kun je gratis je telefoongebruik invullen waarna zij geheel onafhankelijk gaan kijken welk abonnement voor jou het voordeligst is. Wel zo prettig, want hierdoor betaal jij vanaf nu nooit meer te veel voor het gebruiken van je mobiele telefoontje.