Opladers voor Apple apparaten

Apple is al sinds jaar en dag één van de bekendste merken op het gebied van mobiele telefonie en andere elektronische apparaten. Veel mensen zijn in het bezit van een product van Apple. Ze zijn geliefd voor hun mooie design en snelle werking. De Apple Iphone’s, Ipod’s en Ipad’s moeten uiteraard ook worden opgeladen. Hiervoor hebben ze allemaal dezelfde adapter ingang, namelijk Lightning. Of 30 pins

 

Problemen met opladen

Het kan zijn dat je in het bezit bent van een iPhone van Apple, maar dat je problemen ervaart met het opladen van je apparaat. Er zijn een aantal manieren om dit op te lossen. Allereerst moet de stroomtoevoer natuurlijk werken. Het kan zijn dat er een probleem is met de oplader, bijvoorbeeld door een breuk in de kabel of door niet-oorspronkelijke opladers die niet naar behoren werken. Als het mogelijk is, probeer dan met een andere oplader van Apple je apparaat op te laden. Je kunt verder proberen om de lader op een USB-uitgang aan te sluiten, bijvoorbeeld van jecomputer of auto. Het is verder handig om in de gaten te houden dat het even kan duren voor er iets op je scherm verschijnt wanneer je begint met opladen. Wacht dus een paar minuten of de batterij-icoontjes in beeld komen. Gebeurt het dan nog steeds niet, dan laadt de telefoon inderdaad niet op. Het probleem zit hoogstwaarschijnlijk dan in de oplader.

 

Accu

Het kan echter ook zijn dat de batterij van je Apple apparaat teveel capaciteit heeft verloren. Batterijen kunnen niet onbeperkt opgeladen worden, na een paar jaar is het niet gek als de accu vervangen moet worden. Je kunt gewoon een losse accu kopen en de oude batterij vervangen. Op die manier hoef je niet direct een nieuw apparaat aan te schaffen wanneer je iPhone of iPad niet meer goed oplaadt.