Lollipop: de nieuwste Android update

Een heleboel smartphones, tablets en zelfs computers draaien op het razendpopulaire besturingssysteem van Google: Android. Sinds kort heeft Google ook een volledig nieuwe versie van Android voorgesteld: het draagt de versienummer 5.0 en heeft Lollipop als naam gekregen. Maar wat is er nu precies zo speciaal aan Android Lollipop en wat zijn de belangrijkste verbeteringen?

Material Design

De voornaamste verandering die Google heeft toegepast in Android 5.0 is een volledig nieuw ontwerp: Material Design. Het wordt gekenmerkt door stijlvolle en frisse kleuren en een algemeen ‘plat’ ontwerp. De lay-out is ook analoog aan de andere diensten van Google zoals Gmail. Kortom, Material Design straalt verfrissing uit en is zeker een van de belangrijkste redenen om Android 5.0 te gebruiken.

Verbeteringen onder de motorkap

Ook op technisch vlak heeft Google heel wat veranderingen gemaakt. Eerst en vooral maakt Google gebruik van een volledig nieuwe architectuur zodat snellere processoren hier efficiënter gebruik van kunnen maken. Verder is ook de batterijduur sterk verbeterd dankzij ‘Project Volta’. Met Android 5.0 Lollipop kan je bovendien gebruikersprofielen aanmaken zodat je je smartphone bijvoorbeeld even kan delen met andere personen. Het vergrendelscherm is nu wat interactiever en zal een hoop meldingen van berichten tonen.

De nieuwste Android software is zeker en vast de moeite waard en brengt een hoop verbeteringen met zich mee. Vele merken van smartphones zullen hun duurdere toestellen voorzien van een Lollipop update.