iPhone scherm reparatie

Het scherm van een iPhone kan best tegen een stootje maar het is voldoende dat je je iPhone één keer laat vallen om geconfronteerd te worden met een barst in het scherm. Sommigen blijven hun iPhone gebruiken met een gebarsten scherm of kopen een nieuwe iPhone. Maar dit hoeft niet. Een kapot scherm kan perfect hersteld worden. Het kan bovendien gevaarlijk zijn om met een iPhone met kapot scherm te blijven werken.

Laat het scherm repareren door een reparateur

Wanneer je zelf niet zo handig bent, dan doe je er goed aan om je kapotte iPhone te laten herstellen door een reparateur. Als naast het glazen gedeelte van het scherm ook het lcd-gedeelte stuk is, kan de kostprijs van de herstelling een stuk hoger uitvallen. Voor deze herstelling kan je terecht bij erkende Apple-verdelers maar in sommige gevallen is het goedkoper om je iPhone te laten herstellen door een onafhankelijke reparateur. Je vindt via Google heel wat bedrijven die gespecialiseerd zijn in het herstellen van iPhones. Bekijk bijvoorbeeld iPhoneAPK, hier wordt je toestel vrijwel altijd hersteld terwijl je wacht.

Repareer zelf het scherm van je iPhone

Zelf je iPhone scherm herstellen is een stuk goedkoper dan dit te laten doen door een reparateur. Wees echter voorzichtig want het zou kunnen dat je je iPhone nog meer beschadigt dan al het geval was. Als je twijfelt of je het wel kan, doe het dan zeker niet! Je vindt op internet stappenplannen die je kunnen helpen. En op YouTube staan meerdere instructievideo’s. Wanneer je zoekt op “iPhone 5s scherm reparatie” kan je zien hoe je te werk moet gaan.