iPhone 6 kan 4K-video afspelen

De iPhone 6 is uitgerust met een A8-chipset, de tweede generatie 64-bit processor. De 64-bit processor is niet nieuw want we zagen deze al eerder in de iPhone 5s, de A7-chipset. De A8-chipset is in staat om 4K-video’s af te spelen. Dit maakt het mogelijk om in de nabije toekomst ultra high definition beelden af te spelen via Apple TV. Als dit in de toekomst mogelijk moet zijn zal Apple binnen afzienbare tijd met een nieuw model van Apple TV op de markt moeten komen. Het nieuwe model moet dan wel ook voorzien zijn van een soortgelijke chip.

Toevallige ontdekking door applicatie ontwikkelaar

Applicatie ontwikkelaar Softorino kwam er bij toeval achter dat de A8-chipset van de iPhone 6 in staat is om 4K-video’s af te spelen. Ze kwamen hier achter na het testen van een app waarmee video’s geconverteerd kunnen worden. Het betreft een technische ontdekking en hierdoor hebben we er in het beginsel nog niet heel veel aan. Omdat de beeldschermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus jammer genoeg nog niet de mogelijkheid bieden om 4K-beelden af te spelen, in verband met de benodigde pixeldichtheid.

Huidige beeldschermen van de iPhones kan ultra high definition nog niet aan

Voor het afspelen van 4K-video’s is het namelijk noodzakelijk om een schermresolutie van 3840 bij 2160 pixels te hebben. De beeldschermresolutie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus komen hier nog bij lange na niet in de buurt. Het 4,7 inch beeldscherm van de iPhone 6 heeft een schermresolutie van 1334 bij 750 pixels en de iPhone 6 Plus met 5,5 inch beeldscherm heeft een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het beeldscherm van iPhone 6 Plus kan Full HD afspelen maar dit is veel te weinig om video’s af te spelen in ultra high definition. Wanneer je nu een 4K-video zal gaan afspelen op een iPhone 6, dan gaan er heel veel details verloren. Maar het positieve nieuws is dat het in de nabije toekomst het wel mogelijk zal worden om content af te spelen in ultra high definition in combinatie met bijvoorbeeld een nieuw model van Apple TV.

Het huidige model van Apple TV kan 1080p HD-beelden afspelen en draait nog met de oude A5-chipset van Apple. Dit is een generatie chipset van de oudere iPhones. Het wordt hoogtijd dat Apple binnenkort met een nieuw model van Apple TV op de markt komt, die uitgerust is met een A8-chipset.

 

Bron: http://www.aanbiedingiphone6.nl/