Hoe ziet de iPhone 6 eruit?

De iPhone 6 bestaat in 2 verschillende modellen. Het normale model met een 4,7 inch-scherm heet gewoon iPhone 6 en het grotere model met een 5,5 inch-scherm heet de iPhone 6 Plus. In vergelijking met hun voorgangers (iPhone 5S en iPhone 5C) valt het dunnere scherm op. Andere verschillen zijn de schermgrootte, de powerknop aan de rechterzijde en de betere schermkwaliteit (meer pixels).

Apple heeft lang vastgehouden aan een schermgrootte van 4 inch maar koos nu onder andere onder druk van de concurrentie voor een aanzienlijk groter scherm. Ondanks de grotere schermdiagonaal en de dunnere schermranden blijft de iPhone 6 onmiskenbaar een Apple-product. Qua design volgt de iPhone 6 de weg die met de iPhone 5 reeds werd ingeslagen. Tekenen van deze zich verder zettende trend zijn de lichtjes afgeronde hoeken en de 6,9 millimeter dunne behuizing. De iPhone 6 is beschikbaar in zilveren, spacegrijze en gouden uitvoering.

Het display dat over de gebogen randen heen lijkt te lopen, geeft de iPhone 6 een extra chique uitstraling. Het scherm is gemaakt van een soort kras- en stootvrij glas, dat moet voorkomen dat het scherm breekt om het moment dat je het toestel zou laten vallen. In de iPhone 6 vinden we ook de nieuwe 64-bit A8-chip, die qua snelheid veel betere resultaten haalt dan de A7-chip in de iPhone 5. De nieuwe processor zou 20 procent sneller zijn dan zijn voorganger. Daarnaast is de iPhone 6 ook uitgerust met een M8 motion-coprocessor, die je activiteiten meet en slim genoeg is om het onderscheid te maken tussen lopen en fietsen. De iPhone 6 is ook nog uitgerust met een sterk verbeterde 8 MP camera.