Het verzekeren van je iPhone 6

Het kan per land verschillen, maar in Nederland krijg je standaard minimaal twee jaar fabrieksgarantie op een nieuwe iPhone. Dit houdt in dat als er buiten jouw schuld schade aan de telefoon ontstaan, dit gerepareerd wordt zonder dat jij er voor hoef te betalen. Als er een knopje niet meer goed werkt of als er een foutje zit in de software kun je dus terecht bij de leverancier van jouw iPhone.

Maar helaas vallen niet alle schades onder de garantie van Apple. Bijvoorbeeld wanneer je telefoon gestolen wordt. In dit geval krijg je niks vergoed. Wil je hiervoor wel verzekerd zijn? Dan is het een goed idee om een iPhoneverzekering af te sluiten bij je telefoonabonnement. Wil je weten waar je een voordelig abonnement met iPhone 6 kan afsluiten? Bekijk dan de website van UnitedConsumers . Hier vindt je een overzicht van mobiele aanbieders en de kosten van zo’n dergelijk iPhone abonnement.

De voor en nadelen van een iPhoneverzekering
Zoals eerder gezegd vallen kras, breuk en diefstal niet onder de fabrieksgarantie van Apple maar je kunt hiervoor wel een iPhoneverzekering afsluiten. Op deze manier krijg je ook bij diefstal een bedrag uitgekeerd voor je Iphone 6. De voorwaarde is wel dat er sprake is van inbraakschade of van een overval waar je jouw iPhone aan de belager hebt moeten afstaan.

Het nadeel van een iPhoneverzekering, is dat deze vrij duur is. Daarnaast krijg je niks uitgekeerd als er geen sprake is van inbraakschade en in sommige gevallen is zelfs opgenomen dat waterschade en valschade buiten de verzekering vallen. Toch is het handig om goed na te denken of je jouw smartphone wilt verzekeren tegen dergelijke schade, het zou je immers toch geld kunnen schelen!