Drie nieuwe iOS 9 features die je nog niet kent

Drie nieuwe iOS 9 features die je nog niet kent

iOS 9 heeft geen grote veranderingen doorgevoerd zoals iOS 8 maar er zijn wel veel nieuwe features toegevoegd. Veel van de features borduren voort op het succes van iOS 8. De verbeteringen zijn niet altijd direct te merken maar dit komt doordat het veel subtiele updates zijn. Dit betekent echter niet dat ze niet veel waarde hebben. De features van iOS 9 dragen veel bij aan het verbeteren van de prestaties van het besturingssysteem.

Terug naar de vorige app
In iOS 9 is het mogelijk om snel terug te gaan naar de app die voor het laatst gebruikt wordt. Hierdoor hoef je niet meer eerst terug te gaan naar het Homescherm om vervolgens weer de laatst gebruikte app te kiezen. Als je een app geopend hebt dan kun je via de statusbalk snel terug naar de vorige app. Als je bijvoorbeeld in een Whatsapp gesprek een link opent dan wordt Safari geopend. Als je weer terug wilt naar Whatsapp dan kun je dit doen via de statusbalk.

Instellingen zoeken
De Instellingen app van iOS wordt veel gebruikt. Vanuit deze app kunnen alle instellingen aangepast worden. Er zijn veel menu’s en submenu’s waardoor het soms zoeken is naar de juiste instelling die aangepast moet worden. In iOS 9 is het zoeken in de Instellingen makkelijker met de nieuwe zoekfunctie. Aan de bovenzijde van de Instellingen app is nu een zoekveld zichtbaar. Vul hier de zoekopdracht in om sneller de instelling te vinden die aangepast moet worden.

Wijzigingen ongedaan maken door te schudden
Het is al langer mogelijk om wijzigingen ongedaan te maken door te schudden. Het was echter nog niet mogelijk om dit uit te schakelen. Veel gebruikers vonden het irritant dat steeds de Shake to Undo pop-up per ongeluk tevoorschijn kwam. Deze functie kan nu uitgeschakeld worden zodat de pop-up niet meer per ongeluk naar voren komt.

Bron: http://www.iphoneaanbieding.nl