Alles over een mobiele telefoon

Bij een mobiele telefoon zijn er veel zaken waar u op moet letten. Zo doet u er goed aan om te kijken naar de bruikbaarheid van een abonnement in vergelijking met een prepaid simkaart. Ook de prijzen en aanbieders kunnen nog worden toegelicht evenals accessoires van een toestel. Wij zullen u op de hoogte brengen van de belangrijkste zaken bij een mobiele telefoon en/of smartphone, zodat u gemakkelijk een aankoopbeslissing kunt nemen.

Abonnementsvormen

Op het gebied van abonnementen van een mobiele telefoon zijn er een tweetal vormen. De meeste gebruikte is een abonnement in combinatie met een telefoon. Dit zal de maandelijkse kosten wat omhoog brengen, maar u krijgt er wel een toestel naar keuze bij. Ook bestaat er nog een sim only abonnement. Wij raden dit type abonnement aan wanneer u al een telefoon in bezit heeft of uw huidige abonnement (in combinatie met een telefoon) afloopt. U zal dan alleen nog geen betalen voor de belminuten, sms’jes en data. De maandelijkse kosten worden hier dus juist gedrukt.

Het opzeggen van een abonnement is tegenwoordig zeer gemakkelijk. Bijvoorbeeld het opzeggen van een Vodafone abonnement. U kunt even de klantenservice bellen en vragen naar de procedure omtrent het opzeggen. Houdt wel rekening met een eventuele opzegtermijn!

Aanbieders

Wanneer u een nieuwe telefoon gaat kopen en kiest voor een abonnement raden wij u aan om dit bij een fysieke winkel te doen. Op deze manier krijgt u alles duidelijk uitgelegd en weet u precies wat u te wachten staat.

Gaat u een losse telefoon aanschaffen? Dan moet u altijd de aanbieder controleren en ook het IMEI nummer door een scanner halen. Er bestaat tegenwoordig een systeem die elk IMEI nummer heeft geregistreerd. De gesloten toestellen zullen binnen één oogopslag omhoog komen en zo weet u dus of u een ‘eerlijke’ telefoon koopt.