7 tips voor je smartphone accu

Je bent onderweg en terwijl je naar je telefoon kijkt zie je het batterijpercentage van je telefoon langzaam omlaag kruipen. Dit wordt door vrijwel iedereen als frustrerend ervaren. Tegenwoordig kunnen we namelijk haast niet meer zonder onze Smartphone. Gelukkig zijn er heel wat manieren om de duur van je batterij wat te verlengen. Hieronder geven wij jou 7 batterijbesparende tips.

 1. zet de energiebesparingsmodus aan
  Het grootste deel van de geproduceerde smartphones heeft een energiebesparende modus. Wanneer ingeschakeld, zorgt deze modus ervoor dat verschillende functies worden uitgeschakeld. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat apps op de achtergrond worden bijgewerkt. Het scherm wordt gedimd, de time-out voor het scherm wordt verlaagd, animaties op het scherm worden uitgeschakeld en trillingen worden uitgeschakeld. Deze modus wordt meestal ingeschakeld wanneer uw batterijniveau daalt tot 20 procent, maar je kan het in plaats daarvan ook instellen op bijvoorbeeld 30 procent. Hoe eerder je de telefoon overschakelt naar deze energiebesparende modus, hoe langer de batterij meegaat.
 2. Schakel onbelangrijke meldingen uit
  Soms peilt bijna elke app nu automatisch het internet voor updates, nieuws, berichten en andere informatie. Wanneer het iets vindt, klinkt er mogelijk een melding uit de app, licht je scherm op en wordt er een bericht weergegeven. Het is dus van belang dat je niet-essentiële meldingen uitschakelt, zodat je batterij iets langer meegaat.
 3. Gebruik geen trilfuncties
  Vibreren verbruikt veel meer batterij dan het spelen van een beltoon. Immers, een ringtone hoeft alleen een klein membraan in de luidspreker van je telefoon te laten trillen genoeg om geluid te produceren. terwijl de vibratiemotor een klein gewicht draait om je hele telefoon te laten trillen. Dat proces kost veel meer kracht.
 4. Laat apps niet op de achtergrond actief zijn
  Hoewel onze smartphone verschillende apps tegelijkertijd kan runnen, verbruikt dit veel energie. Elke app die je gebruikt, gebruikt namelijk een deel van de processor van je telefoon. Sommige apps vreten energie. Bijvoorbeeld Facebook, maar ook andere soortgelijke apps. Daarom is het belangrijk deze apps niet aan te laten staan.
 5. locatiediensten en GPS uitschakelenEen andere grote batterijconsument zijn apps die GPS, wifi en mobiele data gebruiken om uw locatie te bewaken. Als gebruiker kun je de toegang van apps tot locatieservices stoppen of beperken. Bepaal wat je elke app toestaat om toegang te krijgen. Toestaan ??dat je apps je locatie, camera of SD-kaart gebruiken, kan handig zijn, maar is eigenlijk onnodig. Als je veel rechten verleent aan een app die je nooit gebruikt, raakt je batterij leeg.
 6. Dim de helderheid van het scherm of gebruik de automatische helderheid
  Een hoge helderheid is de grootste vijand van een batterij. Meer dan elk ander onderdeel van jouw telefoon, verbruikt het scherm de levensduur van de batterij in het hoogste tempo. De meeste smartphones bevatten een functie voor automatische helderheid die de helderheid van het scherm automatisch aanpast aan de lichtniveaus. Deze modus verbruikt minder stroom dan het constant laten draaien van je scherm met volledige helderheid. Deze tip zal jouw batterij een stuk langer laten meegaan.
 7. Schakel Wifi en bluetooth uit.Bluetooth, de wifi-radio van je telefoon is een serieuze batterijgebruiker. Hoewel je soms je wifi-verbinding thuis of op kantoor moet gebruiken in plaats van 3G of 4G voor internettoegang en andere dataservices, kan je ze het beste uitschakelen wanneer je buiten bereik bent om de levensduur van de batterij te behouden, kan je het best alle mogelijkheden tot draadloze verbindingen uitschakelen.


  Bron: foonz.nl